Hyundai SmartSense

Elantra e re vendos standarde të reja në të gjithë parametrat e performances së ngarjes dhe e pajisur me funksione parandaluese inteligjente të sigurisë. 

Paralajmërim për përplasje kënd të vdekur (BCW)

Sensorët refleksiv të radarit në prapakolp paralajmërojnë shoferin për afrimin e automjeteve të cilët nuk mund të shihen në kënd të vdekur.

Ndihma në shmangien e përplasjes ballore (FCA)

Kamera e përparme paralajmëron shoferin për përplasje të pashmangshme me automjete të tjera dhe, në qoftë se është e nevojshme, zbaton frenim në rastet emergjente për të zbutur pasojat e përplasjes. 
Disa funksione të ilustruara në këtë faqe nuk janë të disponueshme në tregun tuaj.

 

Kontrolli elektronik i stabilitetit (ESC)

Kontrolli elektronik i stabilitetit zbulon dhe zvogëlon humbjen e korsisë gjatë frenimit dhe kthesës. Frenimi automatikisht i secilës rrotë individualisht dhe zvogëlimi i fuqisë së motorit ndihmon që automjeti të ruajë  stabilitetin dhe kontrollin.
Disa funksione të ilustruara në këtë faqe nuk janë të disponueshme në tregun tuaj.

 

Ndihma në lëvizjen në ngjitje (malore) (HAC)

Kur udhëtoni në ngjitje (malore) ose në zbritje, ndihma gjatë lëvizjes në zbritje ruan përkohësisht fuqinë e frenimit në rrota për të parandaluar rrëshqitjen përpara ose prapa dhe ju jep kohë për të shpejtuar dhe drejtuar në mënyrë të sigurt.
Disa funksione të ilustruara në këtë faqe nuk janë të disponueshme në tregun tuaj.

 

Jini të sigurt, pavarësisht se ku ju çon rruga.

Udhëtimi i sigurt është më i rëndësishmi dhe kjo është arsyeja pse Elantra e re është e pajisur mirë me një mori funksionesh sigurie të veshura me strukturë të punuar nga çeliku i përparuar të fortësisë së lartë. Sistemi me 7 jastëk ajri ofron mbrojtje të jashtëzakonshme dhe përmban jastëkun e ajrit të shoferit, jastëk ajri për gjurin, jastëk ajri të pasagjerit përpara, dy jastëkët anësorë përpara, plus dy perdet e ajrit që shtrihen në tërë gjatësinë e kabinës.

Jini të sigurt, pavarësisht se ku ju çon rruga.
Çelik i përparuar i fortësisë së lartë (AHSS)

Çelik i përparuar i fortësisë së lartë (AHSS)

Sistemi i jastëkëve me ajër (airbag) / Jastëk ajri për gjurin për vendin e shoferit

Sistemi i jastëkëve me ajër (airbag) / Jastëk ajri për gjurin për vendin e shoferit

Dritare (hapsirë) elektrike të sigurisë

Dritare (hapsirë) elektrike të sigurisë

Për siguri shtesë, sensorët ulen automatikisht   në një hapsirë me 150 mm pasi diktojnë ndonjë pengesë në kornizën e dritares.

Kamera e pasme

Kamera e pasme

Kamera e pasme është një tjetër mjet i paçmueshëm për parkim. Hapësira prapa automjetit shfaqet në 7’’ TFT LCD me ngjyra, me vija grafike të cilat ju ndihmojnë që automjetin tuaj ta poziciononi drejt. 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF Dokumenti | 4.22MB Broshura Elantra

Programoni një test drive / Kërkoni një vlerësim

www.hyundai.al përdor cookies (biskotat) dherespekton privacinë tua! Nei përdorimcookies për qëllime të ndryshme siç ështëfunksionaliteti i faqes në internet, përpërvoja sa më të mirë përdoruese, përintegrimin me rrjetet sociale. Duke vazhduar vizitën tuaj në faqen tonë tëinternetit, ju pranoni që përdorni cookies, por jo edhe të dhënat personale.