I rafinuar. I besueshëm. I veçantë

I rafinuar. I besueshëm. I veçantë

Dizajni i përjetshëm i gjeneratës së re të modelit i30 është unik.

Goditës. I qartë. Serioz.

Goditës. I qartë. Serioz.

Kombinim perfekt i stilit dhe aerodinamikës.

Zbulimi i këndit të vdekur (BSD)

Zbulimi i këndit të vdekur (BSD)

Paralajmërim me drita dhe tingull për shoferin për automjetin që po afrohet dhe që ndodhet në një kënd të vdekur (i disponueshëm si opsion).

Sistemi i diktimit të automjeteve në pjesën e pasme të makinës (RCTA)

Sistemi i diktimit të automjeteve në pjesën e pasme të makinës (RCTA)

Ky sistem ndihmon për të zbuluar automjetet që ndodhen në një kënd të verbër. Me një paralajmërim me tingull dhe dritë i tërheq vëmendjen shoferit gjatë ngarjes si dhe gjatë parkimit. Gjatë ecjes mbrapsht, ky sistem gjithashtu paralajmëron shoferin edhe për automjetin që afrohet ose që ndodhet anash (i disponueshëm si opsion).

Sistemi automatik i frenimit në rast rreziku (AEB)

Sistemi automatik i frenimit në rast rreziku (AEB)

AEB aktivizon frenimin automatik në rast rreziku për të parandaluar ose zvogëluar efektet e një përplasjeje të mundshme (në dispozicion si opsion).

7 jastëkë ajri dhe aliazh i përparuar çeliku me rezistencë të lartë (AHSS)

7 jastëkë ajri dhe aliazh i përparuar çeliku me rezistencë të lartë (AHSS)

Shasia e këtij modeli është 53.5% e bërë nga aliazh i përparuar çeliku me rezistencë të lartë (AHSS). Përforcimi shtesë i shasisë kontribuon në siguri më të madhe të udhëtarëve në rast përplasjeje. Sistemi i sigurisë përmban deri në 7 jastëkë ajri. Janë në dispozicion jastëku i ajrit për shoferin, jastëku i ajrit për gjunjët e shoferit, jastëkët anësorë dhe perdet e ajrit. Sistemi i sigurisë garanton siguri shtesë të të gjithë udhëtarëve në rast të çfarëdo lloj përplasjeje, si dhe nga përplasjet anësore.

Kambio 7-nivelesh me dopio grup (DCT)

Kambio 7-nivelesh me dopio grup (DCT)

Transmisioni i ri me 7 nivele me grupe të dyfishtë kombinon konsumin efikas të karburantit me përdorimin praktik të kambios automatike. Falë kalibrimit të përkryer në ndërtimin e sistemit të transmisionit, DTC-ja e re ka reagim më të shpejtë në kushtet më të kërkuara të ngarjes, por përsëri siguron një ndryshim të butë shkallës së transmisionit që është e rëndësishëm për përdorimin e përditshëm.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF Dokumenti | 2.43MB Broshura i30

www.hyundai.al përdor cookies (biskotat) dherespekton privacinë tua! Nei përdorimcookies për qëllime të ndryshme siç ështëfunksionaliteti i faqes në internet, përpërvoja sa më të mirë përdoruese, përintegrimin me rrjetet sociale. Duke vazhduar vizitën tuaj në faqen tonë tëinternetit, ju pranoni që përdorni cookies, por jo edhe të dhënat personale.