Pse konsumi i karburantit është kaq i lartë pas një ndezjeje të ftohtë të motorit?

Në varësi të temperaturës, elektronika e motorit kërkon një përzierje karburanti më të pasur ose më të dobët në mënyrë që katalizatori të arrijë temperaturën e funksionimit sa më shpejt të jetë e mundur. Karburanti që zbret poshtë mureve të ftohta të cilindrave nuk digjet plotësisht, dhe mbi të gjitha, fërkimi i brendshëm i një motori të pa ngrohur është më i madh.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.al përdor cookies (biskotat) dherespekton privacinë tua! Nei përdorimcookies për qëllime të ndryshme siç ështëfunksionaliteti i faqes në internet, përpërvoja sa më të mirë përdoruese, përintegrimin me rrjetet sociale. Duke vazhduar vizitën tuaj në faqen tonë tëinternetit, ju pranoni që përdorni cookies, por jo edhe të dhënat personale.